Пърленки с кашкавал на фурна

ЕфросияЕфросия
Джедай
30
1
21/03/2012
Приготвяне25 мин.
Готвене25 мин.
Общо50 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо20 766
  • Преглеждания за месеца46
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг3.9 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • брашно - 4 ч.ч.
  • вода - 2 и 1/2 ч.ч.топла
  • зехтин - 3 с.л.
  • мая - 1 с.л. суха
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • кашкавал - около 200 г настърган
  • мазнина
  • шарена сол - по желание, за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете в купа маята във водата и добавете захарта. Изчакайте да се активизира и прибавете солта, брашното и зехтина. Разбъркайте добре с дървена лъжица, докато всичко се хомогенизира.

Покрийте купата с капак и оставете на топло за 20 минути, след което разбъркайте и отново оставете да втаса покрито на топло към 40 минути. Сместа трябва да утрой обема си.

Фурната загрейте на 250 градуса и сложете вътре тавата да се нагорещи. Извадете я намажете я с мазнина и сипете част от тестото. Помогнете си с мокри ръце, за да разстелите тънка питка.

Сложете я да се изпече до лек загар, бързо поръсете с малко настърган кашкавал и върнете да се доопече. Изпечените пърленки може да поръсите с шарена сол или др. подправки на вкус.

Рейтинг

5 3
4 2
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар