Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Гювечета»Кашкавал на фурна в гювечета

Кашкавал на фурна в гювечета

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • кашкавал - 500 г
  • брашно - 4 с.л.
  • яйца - 4 бр.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • краве масло - 2 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настъргваме кашкавал на едро ренде. В съд поставяме брашното и го разбъркваме с част от млякото. Към тях добавяме яйцата и разбиваме всичко с тел.

Готовата смес добавяме към настъргания кашкавал и доливаме останалото мляко, като внимаваме места да не стане много течна.

Предварително намазваме дъното и стените на гювечетата с половината от маслото. Разпределяме равномерно самата смес в съдовете и отгоре поставяме парченца от останалото масло.

Гювечетата слагаме в студена фурна и печем на умерена температура до готовност.

Когато преценим, че са готови, премахваме капачетата и оставяме да се запекат.

Сервираме кашкавала на фурна директно със съда.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: