Печена свинска плешка

13/03/2012
Приготвяне30 мин.
Готвене240 мин.
Общо270 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо29 597
  • Преглеждания за месеца62
  • Преглеждания за седмицата24
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете свинската плешка и с нож я нарежете така, че да се получи голямо парче, което може после да се завие. Хубаво го поръсете със сол и черен пипер отвсякъде и го поставете в намазнена тава.

Смесете всички продукти за маринатата, като разбъркате, за да може медът да се разтвори във виното. Намажете добре месото отвсякъде с маринатата, завийте го на руло и го полейте с останалата марината.

Оставете да престои така за 2 часа. След това го разгънете и във вътрешността намажете с малко горчица и поръсете с мащерка. Завийте отново на стегнато руло, навийте с канап или дебел конец и го завържете, за да не се разпада.

Долейте 1 ч.ч. топла вода в тавата. Сложете фолио и пъхайте да се пече няколко часа на слаба фурна. Аз го пека цяла нощ на около 150 градуса.

Рейтинг

5 9
4 5
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар