Печена свинска плешка

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
6322k32
Печена свинска плешка2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
240 мин.
Общо
270 мин.
Порции
10
"Печена свинска плешка - на това му се вика мъжка чиния за обилно хапване"

Необходими продукти

  • свинско месо - около 3 кг свинска плешка
  • горчица
  • мащерка - 1 с.л. суха
  • за маринатата
  • чесън - 1 глава скълцан
  • лук - 1 глава
  • бяло вино - 200 - 300 мл
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • мед - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете свинската плешка и с нож я нарежете така, че да се получи голямо парче, което може после да се завие. Хубаво го поръсете със сол и черен пипер отвсякъде и го поставете в намазнена тава.

Смесете всички продукти за маринатата, като разбъркате, за да може медът да се разтвори във виното. Намажете добре месото отвсякъде с маринатата, завийте го на руло и го полейте с останалата марината.

Оставете да престои така за 2 часа. След това го разгънете и във вътрешността намажете с малко горчица и поръсете с мащерка. Завийте отново на стегнато руло, навийте с канап или дебел конец и го завържете, за да не се разпада.

Долейте 1 ч.ч. топла вода в тавата. Сложете фолио и пъхайте да се пече няколко часа на слаба фурна. Аз го пека цяла нощ на около 150 градуса.

Рейтинг

4.4
510
45
33
20
10
Дай твоята оценка: