Начин на приготвяне
Свинската плешка се реже на свински пържоли, след това пържолите се режат на ленти, а лентите се режат на кубчета с големина като за шишчета.
Слага се в купа, добавя се малко олио, мащерка, сол, черен пипер, чубрица, червен пипер и се разбърква добре.
На купата се слага фолио за свежо съхранение и се прибира в хладилника да се маринова.
През това гъбите се обелват и се режат на четвъртинки. Лукът се бели и се реже на полумесеци.
Чесънът се смачква, обелва се и се нарязва на филийки.
В дълбок уок тиган се сгорещява олиото и към него се добавят чесъна и лука.
Задушават се до омекване. След това се добавят гъбите и се готви до омекване.
Овкусява се със сол и пипер. След като гъбите омекнат, се добавя месото и се запечатва от всички страни.
След като и месото се задуши, се добавя сметаната и половин чаена чаша вода.
Овкусява се допълнително със сол, пипер и босилек и се готви до готовност на месото.
Добавя се и нарязаният на ситно магданоз. 10 минути преди ястието да е готово, се добавя брашното, размито във вода, и се готви, докато сметановият сос се сгъсти.
При поднасяне свинското с гъби се поръсва със ситно нарязан копър.
Да ви е сладко със свинска плешка с гъби и сметана!