Руло от свинска плешка

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k968957
Руло от свинска плешка
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
155 мин.
Порции
6
"Лесно ще спечелите сърцата на всеки с една порция от това крехко свинско руло"

Необходими продукти

  • свинска плешка - 1.5 кг
  • маслини - 100 г, черни, обезкостени
  • яйца - 5 бр.
  • печурки - 300 г
  • сол
  • черен пипер
  • пушен червен пипер
  • масло - 3 с.л.
  • олио - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрязваме свинската плешка от едната страна, като не стигаме до края, така че да стане на пеперуда.

Начукваме месото, посоляваме и поръсваме с черен пипер.

Разбиваме яйцата и запържваме в маслото на два омлета.

Почистваме и нарязваме гъбите на филийки, запържваме ги в масло, докато станат златисти.

Върху разстланата плешка подреждаме гъбите, отгоре поставяме омлета и върху него разпределяме нарязаните маслини.

Завиваме месото на стегнато руло, завързваме го в конец и го защипваме с клечки за зъби.

Намазваме рулото с олио и го поръсваме със сол, черен и пушен червен пипер.

Поставяме в намаслена тава и го завиваме с алуминиево фолио.

Печем в предварително загрята на 160 градуса за около 120 минути, махаме фолиото и допичаме до приятен загар.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: