Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювеч»Свинска плешка с картофи и зеленчуци

Свинска плешка с картофи и зеленчуци

Свинска плешка с картофи и зеленчуци
Снимка: Невена Блажева Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
105 мин.
Порции
5
"И нека всички се убедим за пореден път колко неустоим е вкусът гозбата със свинското месо с картофки в гювеч"

Необходими продукти

  • картофи - 6 - 7 бр.
  • лук - 1 голяма глава
  • свинско месо - 1 килограм (от плешка)
  • моркови - 2 бр.
  • гювеч - 1 буркан /зелен боб, патладжан, грах, бамя, чушки /
  • домати - 1/2 консерва + щипка захар
  • подправки - джоджен, целина, магданоз, босилек
  • бульон - 3 ч.ч.
  • олио - 3 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо нарежете на кубчета свинската плешка. Поръсете със сол и пипер. Запържете месото до полуготовност.

Нарежете на едро картофите, лука на полумесеци, а морковите - на колелца.

Сипете месото в глинен съд. Добавете нарязаните моркови, лук и картофи. Сипете вътре и консервата гювеч.

Прибавете доматите, в които сте сипали щипка захар, за да се убие киселинността.

Размийте червения пипер и брашното с малко хладка водичка и налейте към месото.

Налейте бульон, за да покрие продуктите. Поръсете със сухите подправки, добавете сол и пипер.

Сложете капака и печете гювеча за около час. Задължително го сложете в студена фурна, след което я включете да загрява.

Поднесете с туршийка по избор.

Свинската плешка с картофи и зеленчуци е много вкусна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: