Начин на приготвяне
Почистете свинската плешка и с нож я нарежете така, че да се получи голямо парче, което може после да се завие. Хубаво го поръсете със сол и черен пипер отвсякъде и го поставете в намазнена тава.
Смесете всички продукти за маринатата, като разбъркате, за да може медът да се разтвори във виното. Намажете добре месото отвсякъде с маринатата, завийте го на руло и го полейте с останалата марината.
Оставете да престои така за 2 часа. След това го разгънете и във вътрешността намажете с малко горчица и поръсете с мащерка. Завийте отново на стегнато руло, навийте с канап или дебел конец и го завържете, за да не се разпада.
Долейте 1 ч.ч. топла вода в тавата. Сложете фолио и пъхайте да се пече няколко часа на слаба фурна. Аз го пека цяла нощ на около 150 градуса.