Кремсупа с моркови и джинджифил

08/03/2012
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене35 мин.
  • Общо55 мин.
  • Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 045
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментари4 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • моркови - 6 броя по - големи
  • джинджифил - 2 с.л пресен или 1 - 2 ч.л. сух
  • праз - бялата част на 1 по - голям
  • чесън - 2 скилидки
  • зехтин - 3 с.л.
  • индийско орехче - 1/4 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • вода - 700 мл топла
  • слънчогледови семки - 4 - 6 с.л. белени, може и тиквени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте водата на котлона. Загрейте и зехтина и в него загрейте за 5 минути нарязаните зеленчуци, а накрая добавете и подправките без солта.

Залейте ги с горещата вода и похлупете. Оставете да къкрят за около 30 минути и добавете сол. Свалете от котлона и щом леко се охлади - пасирайте. При нужда долейте още малко гореща вода.

Поднесете кремсупата с моркови и джинджифил с малко запечени на сух тиган тиквени или слънчогледови семки. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 4
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

поли
поли
06.09.2013 23:11
петунията е отровна
0
0
петя
петя
15.03.2012 10:14
цветке, не яж цветята - те са за украса!
0
0
цветанка
цветанка
15.03.2012 00:35
от снимката не става ясно колко синя петуния сте сложили.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв