Ezine.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Супа от леща»Пасирана супа от леща и тиква

Пасирана супа от леща и тиква

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Новак
822693k
Пасирана супа от леща и тиква
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"По желание гарнирайте тази крем супа от леща със сметана, мащерка и тиквени семена. Добър апетит!"

Необходими продукти

  • тиква - 300 грама
  • леща - 1 ч.ч.
  • зеленчуков бульон - 1300 мл
  • мащерка - 3 - 4 свежи стръкчета
  • пащърнак - ½ стрък
  • чесън - 1 скилидка
  • зехтин - 3 с.л.
  • тиквени семки
  • къри - 1 к.л.
  • куркума - 1 - 2 щ.
  • сметана - за гарниране
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете лещата от предишната вечер.

Нарежете на кубченца лещата.

Загрейте зехтина и запържете за кратко тиквените семки. Извадете ги и ги сложете върху кухненска хартия.

В съшата мазнина пуснете кърито, щипка куркума и нарязаната скилидка чесън. Малко след това прибавете едро нарязания пащърнак, отцедената леща и тиквата. Залейте с бульона и варете супата от леща около 40 минути.

Овкусете супата с черен пипер и сол, добавете стръкченцата мащерка. Когато се сварят напълно зеленчуците, пасирайте супата.

Сипете в купички крем супата, гарнирайте със сметана, мащерка и тиквени семена.

Пасираната супа от леща и тиква е готова.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: