Ezine.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Гъбена супа»Пасирана супа с пачи крак и картофи

Пасирана супа с пачи крак и картофи

Пасирана супа с пачи крак и картофи
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Поднесете вкусната крема супа с крутони и сметана. Добър апетит!"

Необходими продукти

  • картофи - 2 бр.
  • пачи крак - 300 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • сметана - 100 мл за готвене
  • мащерка - 1/2 ч.л.
  • черен пипер
  • олио
  • сол
  • крутони
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на ситно моркова, лука и чесъна. Сложете да се варят в подсолена вода, добавете малко олио.

Добавете нарязаните картофи, после и гъбите, почистени. Щом се сварят, сложете черен пипер и мащерка.

Свалете гъбената супа от котлона и когато изстине, пасирайте.

Поднесете вкусната крема супа с крутони и сметана.

Пасираната супа с пачи крак и картофи е готова!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: