Ezine.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Тиквена супа»Пасирана тиквена супа с картофи

Пасирана тиквена супа с картофи

Пасирана тиквена супа с картофи
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Човек опита ли тази тиквена супичка, вече само нея ще иска"

Необходими продукти

  • тиква - 300 грама
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • готварска сметана - 50 мл
  • картофи - 1 брой
  • масло - 1 с. лъжица
  • бял пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете тиквата и картофа, нарежете ги на кубчета.

Прехвърлете ги в тенджера, залейте с около литър вода, посолете и варете до омекване на зеленчуците.

Пасирайте и прибавете маслото и прясното мляко. Разбъркайте тиквената супа и я овкусете с бял пипер.

Може да декорирате кремсупата в малко готварска сметана.

Пасираната тиквена супа с картофи е готова.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: