Ezine.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Зеленчукова супа»Българска тиквена супа

Българска тиквена супа

НикиНики
Новак
2358413k
Българска тиквена супа
Снимка: Ники
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Родното винаги е най-вкусно, особено когато става дума за българска тиквена супа, съгласни ли сте"

Необходими продукти

  • картофи - 3 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • тиква - 200 г
  • карфиол - 1 розичка
  • сметана - 250 мл готварска
  • лук - 4 стръка
  • масло
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленчуците почистваме и измиваме, нарязваме ги на кубчета и ги слагаме в тенджера.

Наливаме вода и посоляваме. Варим до готовност.

Пет минути преди да отнемем от котлона, добавяме карфиола.

С помощта на пасатора пасираме всички зеленчуци.

Добавяме готварската сметана и овкусяваме зеленчуковата кремсупа със сол и черен пипер.

Готвим до готовност. Отнемаме от котлона българска тиквена супа, добавяме бучка масло и нарязания на ситно зелен лук.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: