Ezine.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Супа от фасул с кресон и сметана

Супа от фасул с кресон и сметана

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
2965906
Супа от фасул с кресон и сметана1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
100 мин.
Порции
2

Необходими продукти

  • зрял фасул - 120 г
  • кресон - 1 с.л. ситно нарязан
  • масло - 30 г
  • маруля - 6 листа
  • бульон - 300 г пилешки или зеленчуков
  • сметана - 4 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете фасула ден предварително и след това го сложете да се свари в същата вода.

Отделно изпържете листата от маруля в масло, залейте ги с бульон и оставете да се варят за около 10 минути.

Пасирайте зеленчука и боба, а ако е нужно, залейте с малко бульон, овкусете със сол и загрейте отново.

Преди да поднесете супата, объркайте със сметаната и пуснете нарязаните листенца от кресон.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: