Супа от кресон

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
283128
Супа от кресон1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • лук - 1 глава, накълцан
  • масло - 15 г
  • кресон - 350 г
  • брашно - 1 с.л.
  • бульон - 1.2 л, зеленчуков
  • индийско орехче - 1/4 с.л.
  • сметана - 50 мл
  • яйца - 2 бр., твърдо сварени и нарязани
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се задушава в маслото около 2 мин., прибавя се кресонът, разбърква се за 2 мин. Поръсва се с брашното.

Отнема се от огъня и се смесва с бульона. Отново се връща на котлона и след като заври се поръсва със сол, черен пипер и индийско орехче.

Котлонът се намаля, оставя се да къкри около 20 мин. Супата се пюрира, добавя се сметаната и леко се претопля. При сервиране се поръсва с твърдо сварените яйца.

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: