Омлет с кресон

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
283128
Омлет с кресон1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • кресон - 500 г
  • лук - 2 глави, шалот
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • пармезан - 2 с.л.
  • магданоз - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се загрява предварително до 180 градуса. Форма за пай с диаметър 23 см се омаслява.

Кресонът се чисти, измива и изсушава добре. Лукът се пържи в зехтина, докато стане готов. Добавя се кресонът и се поръсва със солта и черния пипер. Държи се на огъня около 10 мин., като се разбърква често.

Яйцата се разбиват и овкусяват и се смесват с пармезана, магданоза и кресона. Получената смес се изсипва във формата за печене. Пече се около 35 минути или докато сместа стегне.

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: