Пасирана супа с нахут

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921327693
Пасирана супа с нахут1 / 2
19/07/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4-6
"Много ни е любима тази зеленчукова супичка"

Необходими Продукти

  • нахут - 300 г
  • моркови - 2 бр.
  • чушки - 2 бр. червени
  • домати - 1 бр
  • картофи - 1 картоф
  • кашкавал 1 ч.ч.
  • лимони - 1 бр.
  • соев сос - 1 ч.л.
  • дафинови листа - 1 бр.
  • чесън - 1 стрък пресен или 1 - 2 скилидки
  • зехтин
  • сол
  • зелени подправки - по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нахута се накисва със студена вода за минимум 12 часа. Изхвърляте водата, заливате го с нова, добавяте вътре дафиновия лист и варите до омекване.

Сварения нахут се пасира. Зеленчуците се нарязват на ситно и всички (без доматите) се задушават до омекване на умерен огън. Малко преди да станат готови прибавяме и доматите и ги оставяме да къкрят на бавен огън още 10 минути.

Пасираме зеленчуците и ги добавяме към нахута. Загряваме за кратко.

Сваляме от котлона. Подпровяме със ситно нарязани зелени подправки, сол и черен пипер и поднасяме с малко лимонов сок и 1-2 ч.л. настърган кашкавал.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: