Гъби Туршия

19/07/2009
Мириям
отМириямНовак
"Гъби туршия - вкусно мезе за зимата и за ... душата!"
  • Приготвяне120 мин.
  • Готвене10 мин.
  • Общо130 мин.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо10 994
  • Преглеждания за месеца84
  • Преглеждания за седмицата12
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

  • гъби - печурки 10 кг
  • оцет - 1 л
  • сол - 200 г
  • копър - 1 връзка
  • чесън
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресните гъби, се изчистват, измиват и се отрязват пънчетата на един сантиметър от шапката на гъбата, и се варят около 10 мин. , след което се нареждат в буркани, като помежду им се ръси нарязаният копър и скилидка чесън.

След като престоят един ден се затискат и заливат със саламура, която да покрие добре горния пласт на гъбите.
подобни рецепти тук

Рейтинг

5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Кондьо
Кондьо
17.10.2014 09:06
Иаз не разбрах нито какво е саламура нито дали се стерилизират,нито как се стерилизират,нито колко...
1
0
galados
galados
18.10.2009 20:42
Всичко ми е ясно, но не разбрах, трябва ли да стерилизирам бурканите ?
7
0
Аси
Аси
02.10.2009 15:56
Каква е саламурата.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв