Гъби Туршия

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k
2k
4k
Гъби Туршия
19/07/2009
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне120 мин.
Готвене10 мин.
Общо130 мин.
"Гъби туршия - вкусно мезе за зимата и за ... душата!"

Необходими Продукти

  • гъби - печурки 10 кг
  • оцет - 1 л
  • сол - 200 г
  • копър - 1 връзка
  • чесън
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Пресните гъби, се изчистват, измиват и се отрязват пънчетата на един сантиметър от шапката на гъбата, и се варят около 10 мин. , след което се нареждат в буркани, като помежду им се ръси нарязаният копър и скилидка чесън.

След като престоят един ден се затискат и заливат със саламура, която да покрие добре горния пласт на гъбите.

Рейтинг

5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: