Начин на приготвяне
Смесете в голяма тенджера виното, оцета и водата и ги сложете на котлона за около 10 минути.
Добавете след това скилидките чесън, дафиновия лист и карамфила и ги оставете да поврат за около 10 минути.
Почистете добре гъбите и ги нарежете на парченца.
Изсипете ги в тенджерата, за да се бланшират за няколко минути.
Извадете ги и ги сипете в голяма цедка, за да се отцедят добре - прехвърлете ги върху кухненска хартия.
Наредете ги в няколко стерилизирани бурканчета, като преди това на дъното сипете малко зехтин и сложете няколко зърна черен пипер.
Отгоре допълнете маринованите гъби с още зехтин.
Затворете бурканите и ги завийте с марля. Сложете ги да се варят в тенджера под налягане за около 25 минути.
Маринованите гъби туршия се съхраняват на тъмно и хладно място.