Панирано шкембе

Севда АндрееваСевда АндрееваДжедай1257176
08/12/2016
"Страхотен деликатес, който няма да пропуснем да опитаме с руйно, домашно, червено вино "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 648
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • шкембе - 400 телешко (сварено)
  • яйца - 4 бр.
  • галета - 1 ч.ч.
  • лимони - 1 бр.
  • черен пипер
  • сол
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме предварително свареното шкембе на не много дебели ивици.

Посоляваме го и го подправяме с черен пипер. Разбиваме яйцата с малко сол и в тях потапяме всяко парче.

Следва овалване в галета и отново потапяне в яйцата. Пържим шкембето в сгорещено олио до приятен загар.

Вадим и отцеждаме върху кухненска хартия. Сервираме с резени лимон и гарнитура по избор.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар