Яйца на очи

06/01/2012
Барфи
отБарфиНовак
"Колкото готвачи, толкова и рецепти за яйца на очи и всички до една вкусни!"
  • Приготвяне10 мин.
  • Готвене8 мин.
  • Общо18 мин.
  • Порции2
Сготви+1 точка
27 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо49 117
  • Преглеждания за месеца670
  • Преглеждания за седмицата142
  • Коментари8 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена27

Необходими Съставки

  • яйца - 4 броя
  • олио - 4 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз - ситно накълцан или сух, за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте мазнината в тиган с незалепващо покритие. Бързо чуквайте яйцата и ги пускайте от ниско. Посолете, поръсете с малко черен пипер и похлупете за капак, за да се задушат.

Щом жълтъците леко се втвърдят, са готови. Махнете от котлона, разпределете яйцата в 2 чинии и ги поръсете с магданоз и чубрица по желание. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 7
4 4
3 3
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (8)

Ani
Ani
26.07.2016 15:16
Аз също ги правя в повече мазнина (олио), някак си стават по-пухкави и ги сервирам върху кисело мляко!
0
1
Monika Ivanova
Monika Ivanova
05.05.2016 10:00
аз пък почти не слагам мазнина не само защото не харесваме мазно, но много ми пръска иначе и винаги ме гори
0
3
Ваня Георгиева
И аз ги пържа във масло стават невероятни. Без магданоз а добавям черен пипер млян.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв