Джинджифилови сладки

БарфиБарфиНовак
16/12/2011
"Дали има диагноза - пристрастени към джинджифилови сладки или това нашето си е чиста лакомия?"
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции2 тави
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 937
  • Преглеждания за месеца46
  • Преглеждания за седмицата17
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на най-висока степен. Пресейте брашното в купа, добавете карамфила, канелата, джинджифила, солта и бакпулвера.

В друга купа разбийте яйцата със захарта, добавете при непрекъснато биене олиото и меласа. Към яйчната смес разбъркайте постепенно брашняната.

От сместа оформете топчета, овалвайте ги в кристална захар и ги подредете е тава, застлана с хартия за печене. Сложете да се изпекат за около 10 минути.

Рейтинг

5 9
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Monika Ivanova
Monika Ivanova
10.05.2016 04:32
Замириса ми на Коледа. Много често ги приготвям в зимните месеци.
0
0
Албена Асенова
Много арома има в тия сладки,но меласа откъде можем да си набавим?
0
0
криси
криси
26.01.2014 19:32
доста са вкусни
1
0