Джинджифилови курабийки

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Джинджифилови курабийки
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
15
"Баба правеше такива курабийки, а ние добавяме и джинджифил - страхотни стават"

Необходими продукти

  • яйца - 1 бр.
  • прясно мляко - 100 мл
  • захар - 4 с.л.
  • канела - 1/2 ч.л.
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • джинджифил - 1 ч.л. смлян
  • брашно - колкото поеме
  • брашно от елда - 1 с.л.
  • захар - за поръсване
  • белтък - 1 бр
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа разбиваме яйцето със захарта, като добавяме прясното мляко, содата за хляб, канелата и джинджифила.

Всичко разбъркваме много добре.

Накрая изсипваме двата вида брашна и започваме да месим.

Оставяме да престои за около 15 минути, след което започваме да оформяме топчета.

В тава, върху която сме застлали хартия за печене, нареждаме нашите курабийки.

Отгоре намазваме с белтък и поръсваме със захарта.

Печем джинджифиловите курабийките в загрята фурна 180 градуса около 10-15 минути.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: