Прясно зеле с домати

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k
3k
50
10k
09/12/2011
"Решили сме да ви изкушим с нещо постничко и лесно за приготвяне "
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо76 394
  • Преглеждания за месеца5684
  • Преглеждания за седмицата185
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

  • зеле - 1 зелка, малка
  • лук - 1 глава, малка
  • чесън - 4 - 5 скилидки, по желание
  • червен пипер - 1 с.л.
  • домати - 4 - 5 броя
  • мазнина - 5 - 6 с.л. олио
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • чубрица - 1 с.л. ронена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото и запържете в него накълцания лук и скилидки чесън.

Щом добият лек загар, добавете накълцаното зеле и объркайте добре.

Щом и то омекне, добавете червения пипер, сол и черен пипер на вкус и настърганите домати.

Разбъркайте добре и оставете ястието за къкри за 10 минути.

Добавете чубрицата и прехвърлете в тавичка.

Сложете да се пече в умерено загряна фурна, докато течността се изпари.

Продълговато ренде със силиконова дръжка 38x5см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Продълговато ренде със силиконова дръжка 38x5см.
10.99 лв.
Виж ››

Когато не ви се занимава да режете, извадете тайното си оръжие - продълговатото ренде за лесно обработване на храната. Универсално ренде, на което нито един продукт не би могъл да се опре!

Рейтинг

5 10
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Драгостина Драганова
Драгостина Драганова
14.03.2012 13:09
Пропуснах да напиша -добавете към продуктите около литър и половина вода.Прясното зеле с домати се пече до мазнина.
1
2
Драгостина  Драганова
Драгостина Драганова
14.03.2012 11:50
Ако всичките тези продукти се изпекат във фурна без да се варят предварително и се бърка зелето периодично то резултата повярвайте е фантастичен


3
0
Мартин
Мартин
20.01.2012 12:12
Ще се пробвам, мерси.
0
0