Прясно зеле с домати

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k
3k
50
10k
09/12/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Сготви35 мин.
Общо50 мин.
Порции4
"Решили сме да ви изкушим с нещо постничко и лесно за приготвяне"

Необходими Продукти

  • зеле - 1 зелка, малка
  • лук - 1 глава, малка
  • чесън - 4 - 5 скилидки, по желание
  • червен пипер - 1 с.л.
  • домати - 4 - 5 броя
  • мазнина - 5 - 6 с.л. олио
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • чубрица - 1 с.л. ронена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото и запържете в него накълцания лук и скилидки чесън.

Щом добият лек загар, добавете накълцаното зеле и объркайте добре.

Щом и то омекне, добавете червения пипер, сол и черен пипер на вкус и настърганите домати.

Разбъркайте добре и оставете ястието за къкри за 10 минути.

Добавете чубрицата и прехвърлете в тавичка.

Сложете да се пече в умерено загряна фурна, докато течността се изпари.

Рейтинг

5 10
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: