Шаран на скара

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
31
17k
Шаран на скара1 / 4
03/12/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне45 мин.
Готвене15 мин.
Общо60 мин.
Порции2-3
"Харесвате само пържен шаран? Опитайте и нашето предложение за шаран на скара, гарантирано ще си промените мнението!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете почистения добре и измит шаран на котлети с дебелина около 1.5 см. Подсушете добре парчетата риба с кухненска хартия и го сложете в дълбока купа.

Прибавете към него нарязания на ситно чесън, солта черния пипер, шафрана и мащерката. Разбъркайте, за да се овкуси с подправки равномерно и долейте виното и зехтина. Оставете така да престои за около 30 минутки.

Загрейте скара и намазнете реотаните. Отцеждайте леко котлетите шаран и го изпечете по около 5 минути от всяка страна. Поднесете шарана на скара с гарнитура от зеленчуци, полят с малко лимонов сок и гарниран с резен лимон.

Рейтинг

5 12
4 3
3 2
2 3
1 0
Дай твоята оценка: