Шкембе в масло

Новак
28/03/2018
"Че кой би искал да живее другаде, щом само тук приготвят такова вкусно шкембе в масло?"
Приготвяне15 мин.
Готвене80 мин.
Общо95 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо102 366
  • Преглеждания за месеца851
  • Преглеждания за седмицата191
  • Коментари2 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • шкембе - 1 кг телешко
  • чесън - 1 глава
  • масло - 125 г (1 пакетче)
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Сложете шкембето да се свари до пълно омекване, като обирате пяната от повърхността на водата. Отцедете го, посолете на вкус и го нарежете на увички.

Загрейте маслото в тиган, запържете за 30 секунди накълцания чесън и добавете шкембето. Разбъркайте и го запържете, докато месцата леко хванат загар.

Накрая добавете черния пипер, объркайте с червения пипер за 2 минути и махнете от котлона.

Поднесете с чаша червено вино. Ако искате, може да разпределите шкембето в гювечета и да го запечете за 5 минути във фурната.

Рейтинг

5 8
4 6
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Пецата
Пецата
03.03.2014 15:10
Убавня :)И добавка 500 домашарка гроздана :D
9
0
poli72
poli72
24.11.2011 11:49
Мога само да добабя,че когато всичко е готово настъргвам кашкавал и става страхотно.
10
0