Италианска бадемова торта

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Италианска бадемова торта2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8 парчета
"Още едно вълшебно вкусно предложение от Севда, което ще уважим, даже два пъти"

Необходими продукти

  • жълтъци - 5 бр.
  • пудра захар - 200 г
  • масло - 200 г
  • бадеми - 300 г
  • сметана - 1 кг
  • вино - 1/2 к.ч., сладко
  • бишкоти - 1 пакет
  • канела
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме на крем жълтъците с пудрата захар и прибавяме смлените бадеми и разтопеното масло, продължаваме да бъркаме.

Разбиваме сметаната и постепенно добавяме половината от нея към яйчната смес и овкусяваме с канела на вкус.

Във форма с ринг редим бишкоти, напръскваме ги с вино и ги покриваме с крем, повтаряме пак с бишкоти и с крем. Прибираме в хладилника за 24 часа.

Вадим и обръщаме в сервизна чиния, украсяваме с останалата сметана и бадеми.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: