Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Италианска торта Катерина и Франко

Италианска торта Катерина и Франко

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
6673k2k2k3
Италианска торта Катерина и Франко
Снимка: Албена Асенова
1 / 4
06/03/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12
"Поднесете тази италианска торта с топка ванилов сладолед"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 200 г
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • слънчогледово олио - 1 ч.ч.
  • кокосови стърготини - 200 г
  • брашно - 200 г
  • бакпулвер - 10 г
  • За глазурата
  • шоколад - 100 г
  • сметана - 100 мл
  • кокосови стърготини - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата със захарта на пухкав крем. На тънка струйка се налива прясното мляко.

Разбиването продължава, без прекъсване на ниска корост на миксера. Добавя се на струйка олиото, а след това и кокосовите стърготини.

Брашното се пресява и се слага в купата заедно с бакпулвера. Сместа се разбърква до хомогенност, след което се прехвърля в намаслена и набрашнена форма.

Тортата се пече в предврително загрята на 180 градуса фурна за около 30 минути.

Глазурата се приготвя като шоколадът се начупва на парченца и разтопява на водна баня.

Към него се прибавя сметаната.

Разбъркват се, докато се получи гладка и лъскава глазура, без сместа да завира. Още топла се разлива върху готовия сладкиш. Накрая се поръсва с кокосови стърготини.

Италианската торта Катерина и Франко е чудна!

Източник: Катерина Георгиева

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: