Начин на приготвяне
Отделете белтъците от жълтъците и разбийте белтъците с миксер на сняг.
Смесете жълтъците със захарта, маслото, брашното, какаото и бакпулвера - разбийте ги до получаване на гладка смес.
Сипете на порции разбитите белтъци и разбъркайте внимателно със силиконова шпатула.
Изсипете сместа в правоъгълна тава върху леко намазнена хартия за печене.
Печете десерта за около 25 минути на 200 °C.
Махнете го от хартията и го сложете в поднос.
Смесете ликьора и портокаловия сок и го сиропирайте.
Пригответе крема - смесете всички продукти за него и ги разбийте за няколко минути с миксер.
Разпределете го върху сиропирания сладкиш, загладете го хубаво и поръсете отгоре с настърган шоколад.
Италианската торта Рондине е много вкусна.