Италианска торта Рондине

Италианска торта Рондине
Снимка: Анонимен
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8

Необходими продукти

  • За блата
  • какао - 2 с.л.
  • краве масло - 1 ч.л.
  • яйца - 6 бр.
  • захар - 3 с.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • За сиропа
  • ликьор - 1 ч.л.
  • портокалов сок - 3 с.л.
  • За крема
  • заквасена сметана - 2 с.л.
  • сметана - 100 мл течна
  • маскарпоне - 300 г
  • пудра захар - 2 с.л.
  • прясно мляко - 2 с.л.
  • за поръсване
  • шоколад - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете белтъците от жълтъците и разбийте белтъците с миксер на сняг.

Смесете жълтъците със захарта, маслото, брашното, какаото и бакпулвера - разбийте ги до получаване на гладка смес.

Сипете на порции разбитите белтъци и разбъркайте внимателно със силиконова шпатула.

Изсипете сместа в правоъгълна тава върху леко намазнена хартия за печене.

Печете десерта за около 25 минути на 200 °C.

Махнете го от хартията и го сложете в поднос.

Смесете ликьора и портокаловия сок и го сиропирайте.

Пригответе крема - смесете всички продукти за него и ги разбийте за няколко минути с миксер.

Разпределете го върху сиропирания сладкиш, загладете го хубаво и поръсете отгоре с настърган шоколад.

Италианската торта Рондине е много вкусна.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: