Начин на приготвяне
В купа се разбиват яйцата със захарта на пухкав крем. На тънка струйка се налива прясното мляко.
Разбиването продължава, без прекъсване на ниска корост на миксера. Добавя се на струйка олиото, а след това и кокосовите стърготини.
Брашното се пресява и се слага в купата заедно с бакпулвера. Сместа се разбърква до хомогенност, след което се прехвърля в намаслена и набрашнена форма.
Тортата се пече в предврително загрята на 180 градуса фурна за около 30 минути.
Глазурата се приготвя като шоколадът се начупва на парченца и разтопява на водна баня.
Към него се прибавя сметаната.
Разбъркват се, докато се получи гладка и лъскава глазура, без сместа да завира. Още топла се разлива върху готовия сладкиш. Накрая се поръсва с кокосови стърготини.
Италианската торта Катерина и Франко е чудна!
Източник: Катерина Георгиева