Ezine.bg»Рецепти»Сосове»Фондю»Каспот по холандски

Каспот по холандски

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Каспот по холандски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.

Необходими продукти

  • кашкавал - 400 г, твърд
  • топено сирене - 300 г
  • чесън - 1 скилидка
  • бульон - 200 мл гъбен
  • хляб - 400 г
  • заквасена сметана - 1/2 ч.ч.
  • бяло вино - 500 мл
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • лимонов сок - от 1 лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок съд настъргваме кашкавала и го смесваме с пресования чесън, заливаме с бульона и оставяме да престои за поне 2 часа.

Внимателно разтопяваме топеното сирене на слаб огън, овкусяваме с пипер и лимонов сок и доливаме виното. Прибавяме кашкавала с бульона и разбъркваме докато се разтопи.

Разбъркваме сметаната с 1/2 ч.ч. вода и я прибавяме към сирената, оставяме всичко да заври.

Сервираме топло с хляб нарязан на големи кубчета, които се топят в сместа.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: