Класическо тесто за мекици

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Дарт Вейдър
366
2k
6
7k
29/12/2018
"Най-хубавите мекици стават с ръчно омесено тесто. Ето нашата рецепта. След това не се оплаквайте, че са много вкусни"
Приготвяне25 мин.
Общо25 мин.
Сготви+1 точка
33 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо800 215
  • Преглеждания за месеца5451
  • Преглеждания за седмицата549
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг3.8 от 5
  • Сготвена33

Необходими Съставки

  • брашно - 1 кг
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • сода - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Пресейте брашното в тава и направете дупка в средата. Разбъркайте в киселото мляко солта, захарта и содата за хляб, докато стане на шупли. Изсипете го в кладенчето на брашното и с лъжицата започнете да бъркате. След това започнете да месите на ръка.

Трябва да се получи хубаво лепкаво тесто. Оставете го да втаса 30 минути или повече.

Тестото става за мекици и за питки.

Рейтинг

5 20
4 12
3 11
2 9
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Sotir Georgiev
Sotir Georgiev
06.02.2021 10:01
Рецептата не е ваша,не се получават хубави пухкави мекици
0
0
Милена
Милена
28.12.2014 13:15
Станаха чудесни мекици! Тестото е подходящо ако сутринта решиш да направиш мекици за закуска и нямаш много време да чакаш да втасва... Аз го изчаках само половин час. Важното е мекиците да се пържат в няколко пръста олио.
12
5
Максун
Максун
26.08.2014 11:43
Ехо това не е вашето тесто!!!! Това е направено да оробваш нещо друго!!!
6
9