Тази рецепта коментираха

Анонимен
Анонимен
Анонимен
Стават хубави мекици, но е необходимо само 1/2 брашно! Мекици се правят със същите съставки! Хубави стават и с мая!
08.01.2024 11:13
6
3
Анонимен
Анонимен
Един кг.брашно е много за една кофичка кисело мляко и това не са мекици а бухтички. Мекиците се месят с мая
10.09.2023 19:14
23
7
Sotir Georgiev
Sotir Georgiev
Рецептата не е ваша,не се получават хубави пухкави мекици
06.02.2021 10:01
10
3
Милена
Милена
Станаха чудесни мекици! Тестото е подходящо ако сутринта решиш да направиш мекици за закуска и нямаш много време да чакаш да втасва... Аз го изчаках само половин час. Важното е мекиците да се пържат в няколко пръста олио.
28.12.2014 13:15
21
16
Максун
Максун
Ехо това не е вашето тесто!!!! Това е направено да оробваш нещо друго!!!
26.08.2014 11:43
12
16
Златка
Златка
мекиците се месят само с вода и мая а не със сода за хляб
24.01.2014 07:51
35
29
2
Анонимен
Анонимен
Със кисело мляко и сода и аз ги правя и стават страхотни
19.06.2023 15:37
Мекичарка
Мекичарка
Не е вярно!
24.01.2014 16:44
36
6
Danie
Danie
Тестото за мекици се приготвя само с брашно,мая -разтворена в топла вода малко сол и щипка захар до замесване на много меко , лепкаво тесто, което се оставя да бухне без да се меси повече. От бухналото тесто с обилно намаслени ръце(с олио- за да не лепне) се гребва по малко, разтегля се колкото може и се пържи в нагорещена мазнина (най-добре във фритюрник , но става и в тиган).На 500 гр.брашно се слага половин кубче мая.Опитайте- ще видите колко бързо и лесно става.
26.08.2013 17:56
87
22
Диана
Диана
Това си е тесто за бухти. До колкото знам - мекиците се правят с мая....Замесвам аз това тесто,разделям го на 4 топки и - във фризера. Щом ми затрябва премествам го в хладилника и сутринта е готово за пържене. По този начин си спестявам честото месене и имам готова закуска винаги....
02.07.2013 08:33
38
11
1
Анонимен
Анонимен
И аз така правя.Ние много харесваме мекиците замесени с кисело мляко и сода.Даже по някога го използвам и за пица.Става много хубава.
01.06.2024 16:29
Галя
Галя
Не знаех, че това тесто е за микици! Аз правя бухти с този вариянт тесто. Моята рецепта се различава само с това, че има и 4 яйца.
01.07.2013 23:47
15
6
2
любима
любима
димитринке,тук не се учим да пишем, а да правим мекици...
и твоя вариЯнт не е вкусен.... а мекиците са вкусна закуска, благодаря,че споделихте!!!
19.12.2014 06:33
12
9
Димитрина
Димитрина
Мекици, а не микици. Вариант, а не вариянт.
02.12.2014 15:40
23
7
Цеца Неновска
Цеца Неновска
Аз вместо сода слагам 1 бакпулвер , стават много пухкави . Казвам им пресни мекици :)))
01.07.2013 22:30
15
1
Биляна
Биляна
Ако се добави 1-2 с.л олио и престои една нощ стават още по хубави!
21.06.2013 12:49
11
Илияна
Илияна
Аз освен олиото и оцета слагам и 2 яйца. Също оставям да почине 15-20 минути. Много бъри, лесни и вкусни мекици. А когато имама повече време, разточвам на кола дебела около 5 мм, на половината ръся сирене, прегъвам на 2 и режа с чинийка. Много се надуват. Приятен апетит!
13.06.2013 10:46
15
7
Стаси
Стаси
Тестото за мекици става много по-сполучливо,ако се добавят и няколко яйца,а млакото е кисело.Ако не е вкиснало,добавете лъжица оцет или лъжичка лимонов сок,от което тестото ще стане не само по-пухкаво и шуплесто,но и ароматно.Всъщност най-вкусни стават мекиците,ако се направят с мая за хляб!
13.06.2013 10:44
20
4
1
Мария
Мария
маята за хляб ги прави много жилави и не са хубави.
04.02.2014 06:27
16
7
Екатерина
Екатерина
Надявам се че след пърженето не стават мазни?
Който ги е правил да сподели :)
13.06.2013 10:15
1
Марчелика
Марчелика
Бързо, лесно и вкусно! Много добре се получава. Мога само да добавя, че при самото оформяне на тестото, ръцете трябва да са намазнени ( с олио), понеже става много лепкаво.
22.04.2013 13:20
3