Лазаня с готови кори

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
548
959
473
02/07/2016
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо6 903
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера загряваме зехтина и в него задушаваме наситнените лук и бекон, прибавяме каймата и готвим докато стане на трохи, добавяме доматите, доматеното пюре, чесъна и подправяме на вкус със сол, черен пипер, риган и мащерка.

Оставяме соса да къкри за 30 минути на тих огън. Сваряваме корите в подсолена вода според инстукциите и ги отцеждаме.

Загряваме маслото, добавяме брашното, разбъркваме и при непрекъснато бъркане доливаме прясното мляко, овкусяваме със сол и индийско орехче.

На дъното на тавата, в която ще печем лазанята, слагаме малко от бешамела, после редим кори и покриваме с месния сос, пак кори, бешамел, месен сос, кори, докато продуктите свършат. Последния пласт кори покриваме с бешамела и поръсваме с настърган кашкавал.

Печем лазанята в предварително загрята на 200 градуса фурна за 30 минути.

Практичен метален гевгир с дръжка - 20 cм
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Практичен метален гевгир с дръжка - 20 cм
17.00 лв.
15.00 лв.
Виж ››

Изключително удобен и практичен, металният гевгир ще бъде ваш помощник в приготвянето на всяко ястие. Позволява лесно измиване и отцеждане на продуктите. Металният гевгир се предлага с дълга дръжка за още по-удобна употреба и съхранение.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар