Начин на приготвяне
В тенджера загряваме зехтина и в него задушаваме наситнените лук и бекон, прибавяме каймата и готвим докато стане на трохи, добавяме доматите, доматеното пюре, чесъна и подправяме на вкус със сол, черен пипер, риган и мащерка.
Оставяме соса да къкри за 30 минути на тих огън. Сваряваме корите в подсолена вода според инстукциите и ги отцеждаме.
Загряваме маслото, добавяме брашното, разбъркваме и при непрекъснато бъркане доливаме прясното мляко, овкусяваме със сол и индийско орехче.
На дъното на тавата, в която ще печем лазанята, слагаме малко от бешамела, после редим кори и покриваме с месния сос, пак кори, бешамел, месен сос, кори, докато продуктите свършат. Последния пласт кори покриваме с бешамела и поръсваме с настърган кашкавал.
Печем лазанята в предварително загрята на 200 градуса фурна за 30 минути.
Коментари