Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Яйчен крем»Крем с брашно и прясно мляко

Крем с брашно и прясно мляко

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k6
Крем с брашно и прясно мляко3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"Един елементарен за приготвяне, но изключително вкусен крем с брашно и прясно мляко!"

Необходими продукти

  • прясно мляко - 1 л
  • яйца - 3 броя
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 6 - 7 с.л.
  • ванилия - 1 ампула
  • масло - 1 с.л. с връх
  • портокали - 1 с.л. настъргана кора
  • канела - за поднасяне
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте прясното мляко и добавете захарта. Отделно разбийте яйцата с брашното и постепенно добавете от горещото мляко при непрекъснато бъркане, за да се темперират яйцата.

Щом това стане изсипете яйчната смес към прясното мляко и бъркайте енергично. Добавете ванилията, портокаловите корички и свалете от котлона щом се сгъсти. Пуснете бучка масло и разбъркайте крема.

По желание може да разбиете белтъците отделно и да ги прибавите накрая. Разпределете яйчния крем в изплакнати със студена вода купички и го оставете в хладилник. Поднесете с щипка канела отгоре.

Рейтинг

4.4
510
43
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

rikssi
rikssi
Много сполучливо кремче, благодаря за рецептата
17.02.2018 12:22
3
митко
митко
Махаисе бе
28.01.2015 18:23
3
5
Петрова
Петрова
Каква е тази рецепта, как яйцата разбити с брашното и какво ще стане - нищо. Разбиваш яйцата и към тях млякото, както за крем карамел и тогава разбиваш 6-7 лъж.брашно в малко студено мляко и прибавяш към млякото с яйцата и след като клокне на котлона да се сгъсти, крема е готов и след като го свалиш може малко краве масло
13.03.2014 16:06
11
3
ванити
ванити
стана чудесно кремче
01.08.2013 12:33
3
3
Янка
Янка
Аз го приготвям със повече яйца,на един литър мляко 5-6 яйца.
01.08.2013 08:43
2
Дани
Дани
Да, аз също го правя, като № 2.Става невероятно пукав и лек.Така съм го научила от баба ми и майка ми.
31.07.2013 11:29
1
Дани-Перник
Дани-Перник
Аз го правя, като разбивам отделно белтъците отделно. След като приготвя крема, го свалям от котлона, отгоре слагам парче масло, за да не хване коричка и като се поизстуди добавям постепенно белтъците. Крема става по-пухкав.
07.06.2013 10:59
Кремена
Кремена
Невероятно вкусен и пухкав крем!
07.02.2012 15:31
2