ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Мезета»Задушени патладжани

Задушени патладжани

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k717958930
Задушени патладжани
10/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме патладжаните, нарязваме ги по дължина на тънки парчета, посоляваме и ги оставяме да престоят 1 час в наклонена тавичка, за да се отцеди горчивият им сок. Подсушаваме ги и изпържваме в загрятото олио.

Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в олиото от патладжана с малко вода, прибавяме настърганите домати и нарязаните на ситно скилидки чесън.

Когато сместа заври, слагаме изпържените патладжани, леко разбъркваме с дървена лъжица и наливаме 1 к.ч. гореща вода. Добавяме нарязания на ситно магданоз и задушаваме на тих огън, докато остане само на мазнина.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: