Телешки кюфтенца с патладжан и доматен сос

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
508
959
469
25/07/2016
Приготвяне50 мин.
Готвене60 мин.
Общо110 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 605
  • Преглеждания за месеца44
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кюфтенца:

Обелваме патладжана, нарязваме го, посоляваме го и го оставяме да се отцеди. Сваряваме го за 5 минути и го режем на ситно.

В купа слагаме каймата и прибавяме патладжана, яйцето, галетата, настъргания лук, ситно накълцания магданоз и останалите подправки, като размесваме добре. От овкусената кайма оформяме кюфтета.

За соса:

В загрятата мазнина изсипваме смлените домати, настъргания лук и чесъна и ги задушаваме.

Когато течността започне да намалява добавяме кюфтетата едно по едно и задушаваме за около 20 минути.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар