Зрял боб с нахут по селски

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
508
959
469
08/06/2016
Приготвяне30 мин.
Готвене150 мин.
Общо180 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 654
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • боб - 250 г
  • нахут - 250 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 глава
  • чубрица - 1 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме боба и нахута и ги накисваме за една нощ в студена вода.

Отцеждаме ги, доливаме нова вода и ги сваряваме, като изхвърляме първата завряла вода и доливаме нова гореща.

Във втората вода слагаме и нарязания на ситно лук и чесън. Добавяме мазнината и черния пипер.

Когато ястието е почти готово посоляваме, поръсваме със стрита чубрица и червен пипер.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар