Начин на приготвяне
В съд върху котлона слагаме да се разтопи маслото и в него задушаваме нарязаните на дребно лук, моркови и целина.
Постепенно прибавяме измития ориз и част от нарязаните на дребно домати. Задушаваме още малко и добавяме обелените и нарязани на кубчета картофи.
Разбъркваме ястието и го заливаме с ½ ч.ч. вода. Оставяме да ври за няколко минути до набъбване на ориза. Накрая изсипваме и останалите нарязани домати.
В отделени съд разбъркваме продуктите за палачинките и ги изпържваме.
Поставяме всяка палачинка в купичка и в нея слагаме част от зеленчуковата смес. Загъваме палачинката като плик и я обръщаме в намазана с мазнина тава за печене.
Заливаме палачинките с доматения сок и ги запичаме в предварително загрята фурна на 180 градуса за 20 минути.
Изваждаме тавата и заливаме със смес от разбитите яйца и прясно мляко. Връщаме във фурната и запичаме повторно до зачервяване.