Начин на приготвяне
Разбиваме яйцата с миксер, като към тях прибавим щипка сол, докато яйцата се разбият добре. След това към тях добавяме студеното прясно мляко, лимонадата, ванилията, олиото и брашното и разбиваме отново до получаването на хомогенна смес с гъстота като на боза.
Ако ви се стори, че е много гъста, сместа добавете още лимонада, а ако ви се стори, че е рядка, добавете брашно до получаването на идеалната консистенция за нашите палачинки.
Поставяме тигана за палачинки на котлона и го оставяме да загрее, след което добавяме капка олио и с помощта на черпак изливаме сместа върху тигана. Разпределяме я добре и чакаме да се опече палачинката от едната страна, след което я обръщаме и печем и от другата.
И така, докато свърши приготвената смес за палачинки. Получават се около 15 палачинки, но пак зависи колко голям ви е черпакът и размера на тигана. Ако нямате тиган за палачинки, използвайте хубав тефлонов тиган.
Тигана намазнявам само първия път, след това не, защото в сместа има олио. Накрая намазвате палачинките с предпочитано от вас сладко, аз избрах домашно приготвено сладко от ягоди. Да ви е сладко!