Ezine.bg»Рецепти»Палачинки»Американски палачинки»Пухкави бананови палачинки

Пухкави бананови палачинки

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8832k17k
Пухкави бананови палачинки
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Поднесете пухкавите бананови палачинки с мед, орехи или сладко по избор. Да ви е сладко!"

Необходими продукти

  • банани - 2 бр.
  • брашно - около 8 с.л.
  • сода бикарбонат - 1 к.л. равна
  • прясно мляко - 200 мл
  • лимонов сок - 2 - 3 с.л., прясно изцеден
  • сол - 1 щипка
  • олио - 2 с.л. + за намазняване на тигана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Бананите намачкайте на пюре и смесете с лимоновия сок до получаване на гладка каша.

2. Добавете содата, солта, млякото, разбъркайте добре.

3. Малко по малко прибавете брашното до получаване на гъсто тесто за палачинки.

4. Загрейте тиган за палачинки на умерен котлон. Сложете малко олио и сипете от сместа. Разпределете на тънък пласт.

5. След като се получи златист загар на палачинката, обърнете от другата страна. В случай че палачинките изгарят бързо, намалете огъня.

Ако ги обръщате трудно, може да направите малки палачинки.

6. Тези бананови палачинки са чудесни за закуска - сутрешна или следобедна. Сервирайте ги с добавка по избор.

Аз лично поднасям пухкавите бананови палачинки с мед и орехи, но вие може да изберете и сладко.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Може ли вместо сода да се сложи 1.к.л Бакпулвер?
01.05.2024 00:02
1
Покажи всички подкоментари