Начин на приготвяне
1. Бананите намачкайте на пюре и смесете с лимоновия сок до получаване на гладка каша.
2. Добавете содата, солта, млякото, разбъркайте добре.
3. Малко по малко прибавете брашното до получаване на гъсто тесто за палачинки.
4. Загрейте тиган за палачинки на умерен котлон. Сложете малко олио и сипете от сместа. Разпределете на тънък пласт.
5. След като се получи златист загар на палачинката, обърнете от другата страна. В случай че палачинките изгарят бързо, намалете огъня.
Ако ги обръщате трудно, може да направите малки палачинки.
6. Тези бананови палачинки са чудесни за закуска - сутрешна или следобедна. Сервирайте ги с добавка по избор.
Аз лично поднасям пухкавите бананови палачинки с мед и орехи, но вие може да изберете и сладко.
Коментари