Ezine.bg»Рецепти»Палачинки»Американски Палачинки»Бананови палачинки с бадемово брашно

Бананови палачинки с бадемово брашно

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8592k16k1k
Бананови палачинки с бадемово брашно
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 9
07/03/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6
"Ароматът на банан и бадеми от тези палачинки се усеща едновременно деликатен и осезаем"

Необходими Продукти

  • банани - 2 бр.
  • бадемово брашно - 190 г (или сурови белени бадеми)
  • яйца - 2 бр. големи
  • бадемово мляко - 2 - 3 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • захар - 1 щипка
  • бакпулвер - 1 к.л.
  • лимонов сок - 1 с.л. прясно изцеден
  • олио - за намазняване на тигана
  • гхи - пречистено масло за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разкошна закуска от безглутенови палачинки - много ароматни и вкусни!

Бадемовото брашно за тях приготвям сама, като леко запичам и охлаждам само половината от бадемите, след това смилам на фино брашно. Така съм установила, че палачинките стават по-вкусни, но ако имате готово бадемово брашно си ползвайте него.

Бананите обелвам и претеглям 200 грама за това количество бадеми.

Намачквам ги добре, за да станат на гладко пюре и при тях разбивам яйцата със щипки сол и захар.

Добавям бадемовото брашно и много малко мляко и разбърквам до гладка смес.

Оставям за 5 минути да престои и така се сгъстява още.

Загрявам тиган с незалепващо дъно и го намазнявам с олио. Огънят трябва да е умерен - от 9 степени на котлона - 4-та или 5-та максимум.

С малко черпаче загребвам от сместа и внимателно изливам във форма на кръгче, което дооформям с издутината на черпака, без да притискам. Размерът на палачинките е малък, за да могат лесно да се обръщат.

Оставям за 1-2 минути или докато забележа и отгоре да хваща фина коричка и се втвърдява леко. Тогава със силиконова шпатула подпъхвам под палачинката и преценям дали е стегнала достатъчно. Обръщам и запичам за минута до две и от другата страна.

Готовите американски палачинки изваждам в чиния и намазвам със пречистено масло гхи, за да са по-мекички.

Сервирам с любимо сладко, мед и орехи или филирани бадеми.

Ароматът на банан и бадеми се усеща и е едновременно деликатен и осезаем.

Банановите палачинки с бадемово брашно са чудни!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: