Начин на приготвяне
С вилица разбийте яйцата добре, добавете зехтин, кисело мляко и сода за хляб.
Разбъркайте, за да шупне сместа и прибавете намачкания зрял банан.
Накрая прибавете и кокосовото брашно. Отново се разбърква, за да се получи по гъста смес от обикновената палачинкова.
Загрейте един малък тиган, сложете малко мазнина и сипете 1 лъжица от банановата смес.
С гърба на лъжицата оформете кръгла палачинка с диаметър 8-9 см.
За безглутеновите бананови палачинки важи правилото - да са малки и да печете на по ниска температура.
Намалете котлона на 2-3 степен и печете от двете страни, като обръщате палачинките с метална шпатула и една вилица.
Сервираме банановите палачинки с кокосово брашно за закуска с гарнитура банан, мед или сладко по желание, но и така са чудесни!
Добър апетит!