Ezine.bg»Рецепти»Палачинки»Ябълкови Палачинки»Ябълкови палачинки без брашно

Ябълкови палачинки без брашно

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8592k16k1k
Ябълкови палачинки без брашно
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 5
31/08/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
10
"Ябълкови палачинки, които печелят сърца"

Необходими Продукти

  • ябълки - 2 бр. среден размер
  • бадеми - 35 г белени, сурови
  • кокосови стърготини - 10 г фини
  • овесени ядки - 2 пълни шепи, филирани
  • орехи - 15 г
  • нишесте - 3 с.л. царевично
  • прясно мляко - около 3 с.л.
  • яйца - 3 бр. L
  • белтъци - 1 бр.
  • сок от лимон - 1 с.л.
  • ванилия - 1 прахче
  • сол - 1 щипка
  • олио - или краве масло за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Почистете и настържете на фино ренде ябълките. Смесете веднага с лимонов сок, за да не се оксидират.

Може и да ги смелите директно в блендер заедно с цитрусовия сок.

2. Добавете разбитите яйца и белтък с нишестето и щипка сол. Сипете фините кокосови стърготини, овесени ядки, прясното мляко, ванилията и разбъркайте. Смелете бадемите и орехите и прибавете и тях.

Сместа трябва да е по- гъста от такава за обикновени палачинки.

Тъй като няма брашно, яйцата ще служат като спойка. Ако е нужно добавете втори белтък.

3. Оставете сместа за ябълковите палачинки 15-20 минути, така овесените ядки ще понабъбнат.

4. Загрейте на умерен огън тиган с тънък пласт мазнина. Слагайте от ябълковата смес и разстилайте внимателно на сравнително тънък пласт в кръгла форма.

Не правете големи палачинки, тъй като са деликатни при обръщането и с по-малки тази работа задължително ще се улесни.

Не се отчайвайте, ако първата не се окаже сполучлива, наистина е трудно без брашно да се получи правилната спойка. Просто ако усетите, че на сместа и липсва още нишесте или още яйце, не се колебайте да добавите, докато улучите точната за вас пропорция.

Това е така, защото много зависи от сочността на ябълките и големината на яйцата.

5. Печете до златисто от всяка страна и за всяка следваща ябълкова палачинка си добавяйте в тигана по малко олио.

6. Поднесете ябълковите палачинки без брашно с мед, сладко или сиренце.

Подходящ би бил и шоколадов или карамелен топинг.

Задължително хапвайте тези вкусни палачинки, докато са топли.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: