Начин на приготвяне
Пресейте брашното с бакпулвера. Разбийте млякото с яйцата и добавете захарта и солта. Долейте газираната вода и се разбъркайте добре. Започнете за добавяте брашното, като бъркате непрекъснато. Оставете палачинковото тесто да престои за 15 минути, докато леко втаса.
Обелете ябълките, нарежете ги на тънки резени и ги пуснете в купа с вода и лимонов сок, за да не почернеят.
Загрейте 1 л олио в тиган и сипете 1 черпак от тестото. Оставете го само да се разлее по дъното, а щом периферията на палачинката се изсуши, наредете няколко ябълки и ги притиснете.
Долейте веднага малко от тестото, за да не паднат плодовете, когато обърнете палачинката.
Щом ябълковата палачинка придобие загар, се обръща. Процедурата се повтаря с останалите палачинки.
Поднесете ябълкови палачинки с мед, канела, сладко по избор.
Коментари