Ezine.bg»Рецепти»Палачинки»Солени палачинки»Вегетарианска дроб сaрма в палачинки

Вегетарианска дроб сaрма в палачинки

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Вегетарианска дроб сaрма в палачинки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
130 мин.
Порции
5
"Супер вкусна изненада за онези, които не хапват месце - вегетарианска дроб сарма в палачинки"

Необходими продукти

  • картофи - 500 г
  • ориз - 50 г
  • домати - 3 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • целина - ½ глава
  • лук - 3 глави
  • масло - 125 г
  • магданоз - 1 връзка
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • доматен сок - 1 ч.ч.
  • За палачинките
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 1 1/3 ч.ч.
  • прясно мляко - 1 к.ч.
  • сода бикарбонат - ¼ ч.л.
  • мазнина - за пържене
  • За заливка
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд върху котлона слагаме да се разтопи маслото и в него задушаваме нарязаните на дребно лук, моркови и целина.

Постепенно прибавяме измития ориз и част от нарязаните на дребно домати. Задушаваме още малко и добавяме обелените и нарязани на кубчета картофи.

Разбъркваме ястието и го заливаме с ½ ч.ч. вода. Оставяме да ври за няколко минути до набъбване на ориза. Накрая изсипваме и останалите нарязани домати.

В отделени съд разбъркваме продуктите за палачинките и ги изпържваме.

Поставяме всяка палачинка в купичка и в нея слагаме част от зеленчуковата смес. Загъваме палачинката като плик и я обръщаме в намазана с мазнина тава за печене.

Заливаме палачинките с доматения сок и ги запичаме в предварително загрята фурна на 180 градуса за 20 минути.

Изваждаме тавата и заливаме със смес от разбитите яйца и прясно мляко. Връщаме във фурната и запичаме повторно до зачервяване.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: