Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Задушено агнешко»Агнешко месо с кускус и бяло вино

Агнешко месо с кускус и бяло вино

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Агнешко месо с кускус и бяло вино1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
105 мин.

Необходими продукти

  • агнешко месо - 1 кг
  • кускус - 50 г
  • кашкавал - 500 г
  • масло - 50 г
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • вино бяло - 25 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • магданоз - 1 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на порции и го сваряваме с бялото вино.

Прецеждаме бульона и в него сваряваме кускуса.

Загряваме маслото и запържваме кускуса и месото. Добавяме доматеното пюре, солта и ситно нарязания магданоз.

Прехвърляме ястието в тава, поръсваме с настърган кашкавала и запичаме месото в предварително загрята фурна на 200 градуса до разтопяване на кашкавала.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: