Австрийска шоколадова торта

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
34
17k
20/10/2011
"Пухкава австрийска торта с наситен шоколадов вкус"
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции10-12 парчета
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо71 972
  • Преглеждания за месеца67
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • яйца - 9 броя
  • масло - 220 г
  • шоколад - 250 г
  • захар - 220 г
  • брашно - 220 г
  • ванилена захар
  • мармалад - 1 бурканче кайсиев
  • масло - за мазане
  • шоколад - 100 г черен за глазурата
  • захар - 250 г
  • вода - 100 мл
* мерки и количества
Шоколадови Торти

Начин на приготвяне

Разбийте размекнатото масло с 1/2 от захарта за блата до побеляване. При непрекъснато бъркане прибавете постепенно разтопения шоколад и жълтъците, след което и пресятото брашно с ванилената захар.

Отделно разбийте белтъците с щипка сол и останалата захар до получаване на пухкав сняг. Внимателно съединете шоколадовия блат с белтъците. Изсипете сместа в намазана с масло и набрашнена тава и сложете да се изпече в предварително загряна слаба фурна. Проверявайте готовността с клечка.

За да приготвите глазурата разтопете захарта с водата до получаване на течен карамел. Оставете го леко да се охлади и го разбъркайте с предварително стопения шоколад.

Готовата торта може да разделите на 2 отделни блата и да ги слепите с кайсиевия мармалад, а отгоре да намажете с шоколадовата глазура. Втори вариант е да покриете изпечената торта с мармалада и отгоре глазурата.

Професионална масивна трошачка за ядки
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Професионална масивна трошачка за ядки
12.99 лв.
Виж ››

Ако сте привържениците на ядките и ги слагате в почти всички сладки, че и в някои солени ястия, не ви виждаме без професионална трошачка за ядки. Улеснете работата си в кухнята максимално с трошачката за ядки, която ще се справи с всеки размер и с всяка ядка.

Рейтинг

5 34
4 11
3 3
2 5
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
цонка
цонка
30.10.2014 16:57
Снимката не отговаря на тортата.
2
0
Васил
Васил
30.10.2014 16:37
Тортата ми се получи прекрасно.
1
0
Елена
Елена
29.11.2013 20:45
Мили млади момичета,има различни шоколадови глазури, но най -елементарна, а и гладка, лъскава, равномерна става с "Родопчета" или шоколадов кувертюр, също има едни полски шоколади в Кауфланд-от 1лв.70ст. В една разлата купичка, сложена върху друг съд с вряща вода наливате 2-3 супени лъжици олио или зехтин и върху него чупите шоколада на парчета. Разбърквате щом започне да се топи.Хващате купичката с ръкохватки ! Заливате с тази гореща шоколадово-маслена течност тортата. Ако случайно са останали бучици-изливайте през цедка. Докато не е изстинала заливката може да окрасите тортата с предварително подготвените захарни фигурки. Така те залепват където трябва. Много е лесно и бързо !Внимавайте със сладкарските изяви-трупат се върху вашето тяло !
13
0